Laatste Nieuws

Bird Box krijgt tweede film: Sandra Bullock terug in Malorie

Sandra Bullock zal opnieuw in de huid kruipen van Malorie. De film Bird Box gaat namelijk een vervolg krijgen. De schrijver van het originele boek heeft nu een tweede deel geschreven en dit blijkt al direct te zijn omgezet in een film: Malorie.

Bird Box een megahit

Was het een hype of was Bird Box echt zo goed? Het hield veel mensen rond het einde van 2018 bezig. De film werd op Netflix gelanceerd vlak voor de kerstdagen en al snel sprak iedereen erover. In een bijna apocalyptische wereld moest Malorie (gespeeld door Bullock) haar kinderen naar een veilig onderkomen zien te brengen. Dat was een flinke opgave, want ze moest alles ‘blind’ doen. Er was namelijk een mysterieuze kracht, die zodra je er oog in oog mee stond een einde aan je leven maakte.

Bird Box 2 heet Malorie

Schrijver Josh Malerman van het oorspronkelijke boek ging aan de slag met een vervolg, genaamd Malorie. Dit boek komt deze zomer uit, de Nederlandse vertaling komt later dit jaar. Dit verhaal gaat verder waar Bird Box geëindigd is, zo laat Malerman weten aan Inverse. “We starten bij de school voor blinden en vervolgens maakt het verhaal een tijdssprong naar enkele jaren later. De actie begint echt op gang te komen zo’n tien jaar verder.”

Nieuwe film al in productie

Malerman had nog meer nieuws, want een tweede film lijkt een stuk dichterbij te zijn dan we denken. “Ik kan bevestigen dat het project in productie is. Het is soms raar, al die geheimzinnigheid, maar ik sta er helemaal achter.” Door de coronacrisis zal de productie wel enige vertraging hebben opgelopen, dus het is de vraag of deze film nog in 2020 zal verschijnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?