Laatste Nieuws

De beste films en series uit het Waalse Netflix-aanbod

Het aanbod van Netflix is in België gesplitst in een Nederlands- en een Franstalig aanbod. Vanuit Vlaanderen kun je echter wel naar het Waalse aanbod kijken, alleen ontbreekt de Nederlandse ondertiteling. Als dit voor jou geen struikelblok is, dan kun je flink wat extra films en series kijken. We hebben daarom de leukste films en series uit het Waalse aanbod, die niet in het Vlaamse aanbod staan, voor je op een rijtje gezet.

Hoe kom ik bij het Waalse aanbod?

Switchen tussen het Vlaamse en het Waalse aanbod op Netflix is vrij gemakkelijk en ook toestaan door Netflix. Dit kan namelijk via de instellingen van je account. Via de app van Netflix die je gebruikt op je smartphone of tablet vind je ‘account’ in het menu. Op de desktopversie kom je bij ‘account’ door rechtsboven te klikken op het pijltje naast je profielplaatje. Eenmaal bij account aangekomen staat onderaan bij ‘mijn profiel’ onder meer de optie Taal. Bij deze optie kun je eenvoudig je taalkeuze omzetten naar bijvoorbeeld Engels of Frans. Staat je taal op Engels of Frans ingesteld, dan krijg je ook het Waalse aanbod zichtbaar op Netflix.

Waarom verschil het aanbod?

De vraag die vaak gesteld wordt, waarom verschil het aanbod op Netflix per land en in ons geval dus zelfs per taalgebied. Dit heeft simpelweg met rechten te maken. Netflix koopt titels zo veel mogelijk wereldwijd in, maar wanneer rechten in een land (of taalgebied) al bij andere uitzendgemachtigde liggen kan Netflix het niet aanbieden. Verlopen deze rechten, dan kan Netflix het alsnog aankopen en toevoegen aan het aanbod. We kunnen dan ook de hoop uitspreken dat onderstaande films en series in de (nabije) toekomst ook in Vlaanderen beschikbaar is op Netflix.

Leukste films en series op Netflix in Wallonië

Titel Genre Jaar IMDb
Brooklyn Nine-Nine (5 seizoenen) Drama 2017 8,2
Suicide Squad Actie 2016 6,0
Hero Corp (5 seizoenen) Komedie 2017 7,1
Charlie and the Chocolate Factory Familie 2005 6,6
Scorpion (4 seizoenen) Actie 2018 7,1
Poldark (4 seizoenen) Drama 2017 8,4
The Matrix Sci-Fi 1999 8,7
The Social Network Drama 2010 7,7
The Goonies Familie 1985 7,8
Batman v Superman Dawn of Justice Actie 2016 6,5
The Pianist Drama 2002 8,5
We Were Soldiers Actie 2002 7,2
The Sixth Sense Thriller 1999 8,1
The Da Vinci Code Thriller 2006 6,6
Harry Potter (alle films) Avontuur

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?