Laatste Nieuws

Barack en Michelle Obama in gesprek met Netflix over eigen serie

Barrack Obama David Letterman Netflix

Voormalig President Barack Obama gaat vermoedelijk aan de slag bij Netflix. De voorganger van Donald Trump is samen met zijn vrouw Michelle Obama in vergevorderde gesprekken met de streamingdienst, zo meldt The New York Times. Over de exacte inhoud wordt nog gesproken.

Onderwerpen die Obama aan het hart gaat

Obama zou graag een show gaan maken waarin hij gesprekken kan voeren die hem als president aan het hart gingen en waar hij zich nog altijd voor inspant. Daarbij gaat het dan om onder meer gezondheidszorg en klimaatverandering. Zijn vrouw Michelle zou in dezelfde opzet haar speerpunten willen belichten, zoals meer aandacht voor goede voeding. Het zal dan ook gaan draaien om inspiratievolle verhalen.

Vervolg op gesprek met Letterman

De eerste berichten lijken dan ook op een vervolg van het debuut van Barack Obama bij Netflix. In januari was hij te gast in de eerste show van David Letterman. De talkshowhost maakt een serie waarin hij een gesprek van ongeveer een uur aan gaat met bekende gezichten. Obama had de primeur en het werd een zeer goed ontvangen uitzending. Letterman heeft in deze serie de vrijheid gekregen om iets te maken dat hij zelf graag wil en dat pad zal Obama eveneens willen bewandelen.

Partijen willen niet reageren

In The New York Times wil Netflix nog niet reageren op een aanstaande serie. Wel heeft de streamingdienst middels Ted Sarandos – verantwoordelijk voor de content – en CEO Reed Hastings goede contacten met Obama. Hastings is ook regelmatig op staatsbanketten aanwezig geweest. Eric Schultz, voormalig adviseur van Obama, reageert wel in de krant. “President en mevrouw Obama hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven. Gedurende hun leven hebben ze verhalen verteld over mensen die een verschil hebben willen maken in deze wereld. Wat betreft hun toekomstplannen: zij zullen nieuwe wegen blijven bewandelen om hun verhalen te blijven delen.”