Laatste Nieuws

American Vandal duikt in tweede seizoen in zeer smerig zaakje

In het tweede seizoen van American Vandal keren Peter Maldonado en Sam Ecklund terug met hun camera’s om een zeer bizarre zaak te onderzoeken. Krijgen ze de waarheid boven tafel op St. Bernadine? Vanaf 14 september kunnen we het zien op Netflix, als het volledige tweede seizoen verschijnt.

True crime verpakt in satire

American Vandal was in 2017 het antwoord op de snel groeiende true-crime genre. Een volledig bizarre zaak werd onderzoekt, waarbij iemand piemels op de auto’s van alle leraren had gespoten. Een schuldige werd snel gevonden, maar had hij het daadwerkelijk gedaan? Peter Maldonado en Sam Ecklund maakten de schooltelevisie en besloten de zaak te gaan onderzoeken. Ze bleken een beerput te openen.

Genomineerd voor Emmy Award

De serie is bedoeld als satire en bleek een voltreffer. American Vandal is zo goed gemaakt dat je als kijker heel snel echt in de zaak zit en de waarheid wil achterhalen. Net zoals bij echte true-crime series zoals Making a Murderer, The Keepers of The Staircase. Het enige dat je eraan blijft herinneren dat het fictie is, is de bizarre kern van de zaak. Uiteindelijk werd American Vandal zelfs genomineerd voor een Emmy Award als best geschreven limited serie.

The Attack of the Turd Buglar

De zaak werd afgerond aan het einde van American Vandal, maar het succes brengt nu een tweede zaak. Filmmakers Maldonado en Ecklund zijn door hun werk bestookt met nieuwe zaken en uiteindelijk zijn ze er in één gedoken: The Attack of the Turd Buglar. In de trailer wordt direct duidelijk dat er iemand is die de katholieke school op stang wil jagen door alle studenten aan een acute diarree te helpen. Hier zal het niet bij blijven en de vraag is dan ook wie er schuldig is voor deze actie. The Turd Burglar claimt schuldig te zijn, maar wie is hij?

Bekijk de trailer van American Vandal seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?