Laatste Nieuws Trailers

Amanda Knox de nieuwe Making a Murderer?

amanda-knox-netflix

amanda-knox-netflix

Twee keer veroordeeld en twee keer vrijgesproken: Amanda Knox werd het wereldwijde gespreksonderwerp in de rechtszaak over de moord op de Britse Meredith Kercher. Was ze een koelbloedige psychopaat die op gruwelijke wijze haar huisgenoot ombracht, of de naïeve uitwisselingsstudente die zich plotsklaps geheel onschuldig in een nachtmerrie bevond? Op 30 september zullen we meer weten als de documentaire van Amanda Knox verschijnt.

Alle kanten van de rechtszaak

In de Netflix Original documentaire Amanda Knox onderzoeken filmmakers Rod Blackhurst (Tribeca Audience Award-winnaar voor Here Alone), Brian McGinn (IDA Award-winnaar voor Chef’s Table) en Mette Heide (Peabody Award-winnaar voor India’s Daughter) alle kanten van de rechtszaak die overal ter wereld het nieuws haalde. Sinds maart 2015 is Knox definitief vrijgesproken, maar de zaak kent nog altijd heel veel verhalen. Want wat is nou echt de waarheid?

Vergelijkingen met Steven Avery?

De documentaire doet dan ook denken aan Making a Murderer, deze documentaireserie verscheen afgelopen december rondom de zaak van Steven Avery. Het grote verschil is dat Avery juist een levenslange gevangenisstraf uit zit, terwijl in de documentaire steeds meer zaken op tafel worden gelegd waaruit je het idee krijgt dat Avery niet schuldig is. Zijn neefje Brendan Dassey is onlangs vrijgesproken en hij wacht momenteel op zijn vrijlating. Van Making a Murderer is het tweede seizoen aangekondigd.

Twee verschillende trailers

Om te benadrukken dat de zaak van Amanda Knox twee kanten heeft, zijn er ook twee verschillende trailers verschenen. Het is aan de kijkers om vanaf 30 september uit te  maken welke kant van de zaak jij het meest waarschijnlijk acht.


Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?