Laatste Nieuws

Altered Carbon gecanceld na twee seizoenen

Het is na twee seizoenen over en uit voor Altered Carbon. Netflix heeft besloten geen derde seizoen meer te bestellen van de serie. De makers zouden wel nog kunnen proberen om de serie elders onder te brengen voor een vervolg.

Takeshi Kovacs

In Altered Carbon draaide het om Takeshi Kovacs. We worden meegenomen naar de toekomst waarbij lichamen niets meer voorstellen. Waar het nu om draait, is het menselijk bewustzijn dat via een chip overgezet kan worden naar een ander lichaam. Dat gaf de reeks ook de mogelijkheid om na één seizoen afscheid te nemen van Joel Kinnaman en Anthony Mackie binnen te halen.

Duurste productie

Het eerste seizoen van Altered Carbon verscheen in 2018 en deed toen al heel wat stof opwaaien als de duurste productie ooit. De prijs daarvan werd flink opgedreven door de special effects om het sci-fi verhaal vorm te geven. Waar dat bij het eerste seizoen nog beloond werd, werd dat bij het tweede seizoen minder. In april zou dan ook besloten zijn om de reeks te annuleren. Opmerkelijk genoeg is het nieuws nu pas naar buiten gekomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?