Laatste Nieuws

Altered Carbon alsnog verlengd met tweede seizoen

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon is toch nog door Netflix verlengd met een tweede seizoen. De serie verscheen in februari en daarna bleef het lang stil. Het peperdure project krijgt nu dus toch een vervolg, maar wel met een nieuwe vertolker van Joel Kinnaman.

Kinnaman keert niet terug

Anthony Mackie zal namelijk de hoofdrol over gaan nemen. Dit komt niet als een verrassing, want Kinnaman liet al weten dat hij niet nog een seizoen terug zou keren in de rol van Takeshi Kovacs. “ We hebben nog geen idee welke kant het tweede seizoen op gaat, maar ik denk dat zij de verhalen van de andere twee boeken zullen volgen. Die verhalen spelen zich af op totaal verschillende planeten, in totaal verschillende werelden. Ik denk dat het een anthologie wordt en dat een aantal personages uit het eerste seizoen ook te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen.” Deze visie van Kinnaman uit februari komt nu uit.

Futuristische wereld

Dat een ander het personage voort gaat zetten is dus niet vreemd in Altered Carbon. Het verhaal speelt zich namelijk af in een futuristische wereld, waar het menselijke brein is gedigitaliseerd en het brein middels een chip in verschillende lichamen kan worden geplaatst.

Lanceerdatum Altered Carbon seizoen 2 onbekend

Leata Kalogridis zal opnieuw terugkeren als schowrunner en krijgt hulp van Alison Schapker. Wanneer het tweede seizoen van Altered Carbon zal verschijnen is nog onduidelijk. De hoofdrol is dus voor Mackie. Hij is bekend uit onder meer Avangers, The Hurt Locker, 8 Mile, All the Way en Million Dollar Baby. Hij gaat nu wel voor het eerst de hoofdrol spelen in een serie.