Meer zoals dit

Als je Tabula Rasa leuk vindt, dan is Alias Grace een aanrader

Tabula Rasa Alias Grace

Tabula Rasa is een nieuwe parel van een serie die van Belgische makelij is. Netflix zorgt ervoor dat de hele wereld kan genieten van deze serie, maar wat als je Tabula Rasa al gekeken hebt en graag nog zo’n soort serie kijkt? Het systeem van Netflix raadt dan onder andere Alias Grace aan.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

Alias Grace op Netflix in België

Wat Alias Grace en Tabula Rasa met elkaar gemeen hebben is dat het allemaal draait om een vrouw met een gat in het geheugen. Bij Tabula Rasa weet Annemie ‘Mie’ D’Haeze niets meer na een auto-ongeluk. Ze kampt met ernstig geheugenverlies en dat komt erg slecht uit. Zij is waarschijnlijk de laatste persoon die de vermiste Thomas de Geest heeft gezien en dus wordt aangenomen dat zij iets met de verdwijning te maken heeft. Alias Grace speelt zich in een heel andere tijd af. Het draait allemaal om Grace Marks, een dienstmeid die er van wordt verdacht Thomas Kinnear en zijn huishoudster en minnares Nancy Montgomery te hebben vermoord. Grace zegt echter niet van de dag te kunnen herinneren waarop de twee zijn vermoord.

The Handmaid’s Tale

Alias Grace is een serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijfster Margaret Atwood. De Canadese schrijfster bracht het boek in in 1996 al uit en zag ruim twintig jaar later dat het verhaal dus verfilmd werd. Vrijwel tegelijkertijd werd er nog een boek van Atwood verfilmd en is op dit moment nog een stuk bekender dan Alias Grace. The Handmaid’s Tale komt namelijk ook van Atwood en is uitgegroeid tot een wereldwijde hit. Alias Grace is zeker niet minder goed.

Bekijk Alias Grace op Netflix