Meer zoals dit

Als je Shooter leuk vindt, dan is Limitless een aanrader

De series Shooter en Limitless hebben een aantal dingen gemeen. Los van het feit dat het allebei ontzettend toffe series zijn is in ieder geval één overeenkomst dat er voor de serie eerst een film van is gemaakt. Als je van Shooter hebt genoten, dan moet je Limitless zeker een kans geven.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

Limitless op Netflix

Limitless de serie staat sinds afgelopen zomer op Netflix en heeft een aantal bekende acteurs in de cast. Zo heeft Jennifer Carpenter, bekend van Dexter, een dragende rol in Limitless en duikt Bradley Cooper ook af en toe op in Limitless. In de film Limitless had Cooper nog de hoofdrol. Daarin was hij nog een schrijver met een writer’s block en om daar een einde aan te maken nam hij een nieuwe drug, NZT. Daarmee kon hij zijn gehele hersencapaciteit benutten en werd zo dus plotseling de slimste mens ter wereld.

Limitless de serie borduurt verder op dit verhaal. Inmiddels is de schrijver, Eddie Morra, senator geworden, met de ambitie om president van de Verenigde Staten te worden. In de serie staat Brian Finch in het middelpunt van de aandacht. Finch is een middelmatige muzikant, met weinig ambities. Als hij op een dag in aanraking komt met NZT staat zijn wereld op zijn kop. Net als Eddie Morra in de film ontdekt hij wat er mogelijk is als hij die drug tot zich neemt. Er is echter één nadeel: NZT heeft dodelijke bijwerkingen, maar inmiddels heeft Morra een middel gevonden, waardoor je immuun wordt voor deze bijwerkingen. Morra zorgt voor een tegenprestatie van Finch dat hij dit middel iedere keer op tijd krijgt. Omdat de FBI denkt dat Finch geen last van bijwerkingen krijgt, wordt hij bij het team van Rebecca Harris (Jennifer Carpenter) gevoegd en helpt hij haar complexe zaken op te lossen.

Onverwachts einde Shooter seizoen 2

Limitless biedt 22 afleveringen lang de spanning die Shooter ook in zich heeft, hoewel de verhaallijnen ontzettend van elkaar verschillen. Toch is de kans groot dat Limitless zal bevallen als je Shooter ook waarde. Bovendien kwam het tweede seizoen van Shooter nogal onverwachts tot een einde. Omdat hoofdrolspeler Ryan Phillippe (Bob Lee Swagger) zijn been brak tijdens de productie van seizoen 2, moest dit seizoen noodgedwongen ingekort worden met twee afleveringen. Daarom was het einde van seizoen 2 na acht afleveringen wat abrupt.

Bekijk Limitless op Netflix