Meer zoals dit

Als je Peaky Blinders leuk vindt, dan is Norsemen een aanrader

Peaky Blinders Norsemen

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat Netflix vorige maand gelijk al het vierde seizoen van Peaky Blinders aan het aanbod toevoegde, maar door die zes afleveringen waren wij in no-time heen. Na afloop tipte het systeem van Netflix ons op Norsemen te kijken.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

Norsemen op Netflix in België

Toegegeven, ook wij snappen in dit geval niet zo goed waarom Netflix deze serie aan elkaar koppelde, maar goed, het algoritme van Netflix schijnt heilig te zijn en écht te weten wat de kijker wil. Bovendien is het geen straf om naar een Scandinavische serie te kijken. Norsemen is echter geen crimeserie, zoals de meeste Scandi’s betreft, maar een komedieserie over Vikingen.

Norsemen speelt zich af in de achtste eeuw en draait om een groep Vikingen die in een dorpje leven. Er wordt een nogal merkwaardig kijkje gegeven op het leven destijds. Slaven die nauwelijks een idee hebben dat ze slaven zijn en stamhoofden die die geen benul hebben van wat er speelt. Het zorgde er voor dat recensenten Norsemen ook al een kruising tussen Monthy Python en Game of Thrones noemden toen de serie in 2016 uitkwam.

Twee keer opgenomen

De serie is twee keer opgenomen. Eén keer in het Noors, voor de kijkers uit Noorwegen zelf, maar de makers hadden ook de ambitie om Norsemen over de grens te verkopen. Daarom werd de reeks ook in het Engels opgenomen. Die variant is hier in België op Netflix te bekijken.

Bekijk Manhunt: Unabomber op Netflix