Meer zoals dit

Als je Lucifer leuk vindt, dan is iZombie een aanrader

Lucifer iZombie

Lucifer is hier in België erg populair, maar op Netflix staan helaas ‘pas’ twee seizoenen. In Nederland zijn ze al wel helemaal bij, maar helaas moeten wij hier dus nog even wachten op Lucifer seizoen 3. Dan maar op zoek naar vergelijkbare series en Netflix raadt ons iZombie aan.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

iZombie op Netflix in België

Wat iZombie en Lucifer met elkaar gemeen hebben is dat twee bijzondere characters er een nog bijzondere baan op na houden. Lucifer is de duivel die een soort van vakantie viert op aarde, terwijl Liv als co-assistent in een zombie verandert. Het is voor haar nogal een drastische en absurde verandering in het leven, maar ze houdt gevoel voor rechtvaardigheid. Ze bundelt dan ook de krachten met haar baas en een jonge rechercheur.

Humor

Sinds Liv in een zombie is veranderd is haar honger naar hersenen niet te stillen. Het helpt om moordzaken op te lossen. Ze wordt een verdomd goede rechercheur en dat is iets wat ze deelt met Lucifer. In beide series speelt ook de humor een belangrijke rol. Daarmee wijken Lucifer en iZombie enorm af van alle andere politieseries die de wereld al rijk is. Ook van iZombie zijn op Netflix ‘maar’ twee seizoenen te zien. In Amerika loopt momenteel seizoen 4, dus hopelijk komen er hier ook snel nieuwe afleveringen aan.

Bekijk iZombie op Netflix