Meer zoals dit

Als je Evil Genius leuk vindt, dan is The Staircase een aanrader

Evil Genius Staircase

We zijn nog nauwelijks bijgekomen van de bizarre documentaire Evil Genius en de volgende true crime documentaire van Netflix staat alweer voor je klaar. Ook The Staircase is een documentaire die je gezien moet hebben en je in de ene na de andere verbazing laat vallen.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

The Staircase op Netflix in België

The Staircase is sinds vrijdag 8 juni beschikbaar op Netflix. De documentaire bestond al, want nog ver voordat Netflix zelf films, series en documentaires maakte werden er in 2004 al tien afleveringen gemaakt over deze bizarre case. De zaak ligt inmiddels al jaren achter ons en met drie nieuwe afleveringen probeert Netflix nu een breder beeld van het onderzoek te laten zien, inclusief een adembenemend einde.

Michael Peterson

De zaak begint als Michael Peterson in 2001 met 911 belt. Hij meldt dat hij zijn vrouw Kathleen levenloos onderaan de trap van hun huis heeft gevonden. Later zou Peterson, schrijver van beroep, verdachte worden voor de moord op zijn vrouw. Er volgt een juridische strijd die jarenlang zal duren, mede door de vele plotwendingen waarvan je mond open valt. Peterson heeft altijd verkondigd onschuldig te zijn en dat zal ook te zien zijn in The Staircase. De documentaire biedt echter ook aandacht voor de aanklager (Freda Black), om zo een ander licht over de zaak te laten schijnen.

Bekijk The Staircaise