Meer zoals dit

Als je Designated Survivor leuk vindt, dan is The Americans een aanrader

The Americans Designated Survivor

Het tweede seizoen van Designated Survivor is gelukkig weer hervat, maar wekelijks wachten op een nieuwe aflevering is soms lastig. Een serie als The Americans is dan heerlijk om te kijken, want daar zijn inmiddels vijf seizoenen van te bingewatchen.

Het is soms moeilijk om een film of serie te kiezen op Netflix. Voor je het weet zit je uren door het aanbod te scrollen. Gelukkig biedt Netflix ook het tabblad ‘meer zoals dit’ en worden op basis van het sterke algoritme van de streamingdienst films of series aangeraden die je kunt kijken. Dit hoeft niet eens per se qua verhaal overeenkomsten te hebben, maar het systeem van Netflix ‘weet’ dat veel kijkers dit ook leuk vinden.

The Americans op Netflix in België

The Americans seizoen 5 is sinds eind februari op Netflix te zien en het behoort misschien wel tot het groepje ondergewaardeerde series. Niet voor niets loopt de reeks al vijf seizoenen en is inmiddels het zesde seizoen in aantocht. The Americans seizoen 6 gaat in Amerika eind deze maand van start. In België zullen we daar overigens nog wel langer op moeten wachten vermoedelijk, aangezien seizoen 5 hier pas net beschikbaar is.

Koude Oorlog

Net als Designated Survivor is The Americans een politieke dramaserie, maar speelt het zich wel af in een totaal ander tijdperk. In The Americans gaan we terug naar de Koude Oorlog. De KGB-agenten Mischa en Nadezhda worden gevolgd. Zij worden als Philip en Elizabeth Jennings in Amerika geplaatst om te spioneren. De buitenwereld denkt dat ze een reisbureau runnen, maar in het geheim voeren ze opdrachten uit voor hun moederland. Niemand kent de daadwerkelijke achtergrond van Philip en Elizabeth, zelfs hun kinderen niet, die opgroeien als Amerikanen. Langzaam maar zeker wordt het echter tijd dat ook de kinderen gerekruteerd worden.

Bekijk The Americans op Netflix