Laatste Nieuws

9 Series om dit najaar naar uit te kijken

Het einde van de zomer is nu dan toch echt bijna in zicht. Tijd om weer vaker op de bank te kruipen voor een leuke film of serie op Netflix. Dit najaar staat ons weer heel wat moois te wachten op Netflix. Hieronder een overzicht van de series die we dit najaar op Netflix mogen verwachten.

The Haunting of Bly Manor

In navolging van The Haunting of Hill House is het vanaf het najaar raak voor The Haunting of Bly Manor. Het vervolg wordt op 9 oktober op Netflix verwacht en neemt ons mee naar de jaren ’80 van de vorige eeuw in Engeland. Daar staat een jonge Amerikaanse nanny centraal die voor de weeskinderen van Henry Wingrave zorgt. In Bly Manor komt ze er al snel achter dat het één en ander niet klopt.

Virgin River

De romantische dramaserie Virgin River is terug. Aan het eind van seizoen 1 van de reeks zagen we dat Mel op het punt stond om het stadje te verlaten. Na een flinke tegenslag wilde ze haar koffers pakken, maar laat ze echt alles achter zich en neemt ze afscheid van Jack? In het tweede seizoen komen we er ook achter wat er met Paige en Christopher is gebeurd.

The Queen’s Gambit

Toe aan een beetje drama? The Queen’s Gambit biedt vanaf 23 oktober uitkomst. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Travis. In de miniserie staat Beth Harmon centraal. Ze is een wees die alles in zich heeft om een goede schaker te worden, maar dat gaat niet zonder obstakels.

The One

Een andere serie die een verfilming is van een boek, is The One. De tiendelige dramaserie speelt zich af in de toekomst waarin een DNA-test de perfecte partner kan vinden. Het idee klinkt misschien makkelijk, maar de uitwerkingen zijn explosief. Liefde en relaties veranderen compleet als één haarmonster zoveel kan bereiken.

Ratched

De verwachtingen van Ratched zijn hoog. Het verhaal van de serie is geïnspireerd op het karakter Nurse Ratched. We krijgen te maken met Mildred Ratched, een verpleegster die werkzaam is in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Daar zien we haar veranderen van een zorgzame vrouw tot een monster. Ratched, met Sarah Paulson in de hoofdrol, verschijnt op 18 september op Netflix.

Fargo

We hebben even geduld moeten hebben, maar de release van Fargo seizoen 4 staat nu dan toch echt voor de deur. Vanaf oktober kunnen we aan de slag met de serie waarin het draait om twee criminele families. Om ervoor te zorgen dat de oorlog niet uitbreekt tussen de twee concurrerende partijen, besluiten ze te ruilen van één van hun kinderen. Dat lijkt een goed idee tot een belangrijk kopstuk overlijdt. In seizoen 4 is een hoofdrol weggelegd voor Chris Rock.

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery maakt voor zijn derde seizoen een tijdsprong van liefst 930 jaar. Alles is veranderd. Het schip zit inmiddels in een compleet nieuwe wereld en er zal veel moeten gebeuren. Star Trek: Discovery seizoen 3 verschijnt in oktober op Netflix.

La Révolution

De FRanse dramaserie La Révolution verschijnt in oktober op Netflix. Alhoewel men lange tijd het verhaal van de serie geheim heeft proberen te houden, weten we inmiddels dat de reeks draait in een fictieve geschiedenis van de Franse revolutie. Daar ontdekt de latere uitvinder van de guillotine een ziekte die de adel ertoe aanzet om gewone burgers te vermoorden.

The Crown

Het verhaal van The Crown gaat verder. We zijn inmiddels terecht gekomen in de jaren ’80. Voor het eerst zien we prinses Diana, gespeeld door Emma Corrin. Daarnaast vertolkt Gillian Anderson de rol van Margaret Thatcher, de premier van Groot-Brittannië. Het is een seizoen waarin de spanningen tussen Thatcher en Queen Elizabeth hoog oplopen. Seizoen 4 komt op 15 november op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?