Laatste Nieuws

8 series om eerste maanden van 2018 op Netflix naar uit te kijken

Altered Carbon Netflix seizoen 1

Het nieuwe kalenderjaar is al mooi begonnen op Netflix, toch lijkt het nog een stuk mooier te gaan worden in de komende maanden. Er zijn namelijk heel wat mooie nieuwe series aangekondigd en van een aantal series verschijnen nieuwe seizoenen. We hebben 8 series op een rij gezet waar je naar uit kunt kijken.

Grace and Frankie seizoen 4 – 19 januari 2018

De twee dames hebben een turbulente rit achter zich. De scheiding van hun twee mannen, die samen een relatie bleken te hebben, hebben Grace en Frankie inmiddels wel verwerkt. Ook onderling hebben ze de nodige hobbels genomen en is hun zakelijke ambitie inmiddels ook in een rustig vaarwater gekomen. In de liefde wil het nog niet zo vlotten, waardoor de dames op leeftijd op elkaar zijn aangewezen. De band is hecht, maar gevaar van buitenaf zorgt al snel voor grote scheuren. Ditmaal door de binnenkomst van Sheree, gespeeld door Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends).

Altered Carbon seizoen 1 – 2 februari

Zou jij het eeuwige leven willen als je de kans kreeg? En tegen welke prijs? 300 jaar in de toekomst zijn de mogelijkheden eindeloos, zoals te zien is in de nieuwste Netflix Original serie Altered Carbon. Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) is een eenzame overlevende soldaat uit een groep elite interstellaire strijders die werd verslagen bij een opstand tegen de nieuwe wereld. Zijn geest is eeuwenlang in ijs gevangen gehouden, totdat de rijkste man op aarde Laurens Bancroft hem een nieuwe kans geeft. In ruil voor een nieuw leven in een nieuw lichaam, moet Kovacs een moord oplossen: de moord op Bancroft zelf. Terwijl het onderzoek vooruitgang boekt, merkt Kovacs dat ook zijn eigen verleden nog niet verleden tijd is.

Marseille seizoen 2 – 23 februari 2018

De Franse tegenhanger van House of Cards krijgt eindelijk een tweede seizoen. Hoofdpersonage is burgemeester Robert Taro van de havenstad Marseille, gespeeld door Depardieu. Hij denkt de touwtjes strak in handen te hebben, maar zijn protegé Lucas Barres heeft hele andere plannen. Ondertussen is de criminaliteit in de havenstad een groot probleem, zowel op straatniveau als op het hoogste niveau. Want ook rondom Taro worden politieke spelletjes gespeeld, met vooral de bouwplannen van een groot casino. Na een kleine twee jaar komen nieuwe afleveringen van Marseille. Daarin krijgt Taro het steeds zwaarder, want zijn fysiek laat het na twintig jaar aan de macht nu ook afweten.

Seven Seconds seizoen 1 – 23 februari 2018

Politiegeweld in de Verenigde Staten tegen Afro-Amerikanen, het is al decennialang een thema dat de laatste jaren weer is opgelaaid. In meerdere steden in Amerika gingen grote groepen de straat op om te protesteren tegen de racistische politie. De serie Seven Seconds speelt hier op in, met een onheilspellende eerste teaser. In Jersey City lopen de spanningen hoog op als een jonge Afro Amerikaan zwaar gewond raakt na een aanvaring met een politieagent. De grote vraag is of het een ongeluk was of een bewuste racistische daad? Seven Seconds is gemaakt door Veena Sud, eveneens de executive producer van The Killing.

Queer Eye seizoen 1 – februari 2018

Er is een nieuwe Fab 5 samengesteld voor een reboot van Queer Eye. Deze serie was begin van deze eeuw zeer populair en scoorde in 2004 ook een Emmy Award voor de beste reality televisieserie. In België is het uitgezonden door KanaalTwee (het huidige Q2) onder de naam De heren maken de Man. Nu wordt Queer Eye door Netflix in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe Fab 5. Deze groep bestaat uit vijf homoseksuele mannen en in iedere aflevering geven zij een persoon een volledige make-over.

Jessica Jones seizoen 2 – 8 maart 2018

The Defenders zijn terug en wel met Jessica Jones. Naast Daredevil is Jessica Jones (Krysten Ritter) de meest populaire van de vier Marvel-personages en na haar eerste seizoen werd er dan ook razendsnel een tweede campagne aangekondigd. De grote vraag is nog altijd wat haar nu te wachten staat. Jones is een norse privé detective, die in het eerste seizoen moest zien af te rekenen met Kilgrave. Tot verrassing van velen was hij op de set voor het tweede seizoen, maar vervolgens niet te zien in de trailer. Het is dan ook de grote vraag wat Jessica Jones ditmaal te wachten staat.

LOVE seizoen 3 – 9 maart 2018

Een teleurstellende mededeling afgelopen maand voor de fans van LOVE. Het derde seizoen zal namelijk het laatste zijn waarin we Mickey en Gus aanschouwen. In LOVE krijgen we een kijkje in het leven van Mickey Dobbs (Gillian Jacobs) en Gus Cruikshank (Paul Rust). Terwijl zij door het leven gaat als losbol, is hij een veel ter serieuze leraar van een meisje dat actrice wil worden. Het is zijn taak geworden om de tieneractrice door alle staatsexamens te leiden. Tegelijkertijd heeft hij echter ook een ander doel: Het hart van Mickey veroveren. Gezien liefde voor Gus echter niet heel vanzelfsprekend is, zien we in LOVE klunzige acties van hem en dat zorgt voor heel wat hilariteit.

A Series of Unfortune Events seizoen 2 – 30 maart

Lemony Snicket heeft in totaal liefst dertien boeken geschreven over de Baudelaire kinderen. Dit zijn drie wezen nadat hun ouders bij een brand zijn omgekomen. Ze worden geadopteerd door hun oom, Count Olaf. Maar is hij wel echt hun oom, of is hij alleen maar uit op het geld van de Baudelaire wezen? In het eerste seizoen werden de eerste vier boeken verfilmd, waarin Count Olaf al in diverse fraaie creaties zijn opwachting maakte. Maar het wordt nog mooier. In het tweede seizoen komen boek vijf tot en met negen aan bod, waarna er volgend jaar ook een derde seizoen zal volgen met de verhalen uit de resterende vier boeken.