Laatste Nieuws

8 Netflix films om dit najaar naar uit te kijken

Op het gebied van series heeft Netflix de laatste jaren al hoge ogen gegooid met onder meer Stranger Things en Orange is the New Black. Ook op het gebied van films wil de streamingdienst een belangrijke speler worden. Dit najaar verschijnen in de Verenigde Staten dan ook liefst tien films van Netflix in de bioscoop. Wij hebben deze tien films om in het najaar naar uit te kijken op een rijtje gezet, inclusief hun releasedatum op Netflix.

The Laundromat – 18 oktober

The Laundromat is één van de tien films die binnenkort in de bioscoop verschijnt. Al later deze maand gaat The Laundromat in première in de Verenigde Staten. De film is afkomstig van Steven Soderbergh, bekend van Ocean’s Eleven. De hoofdrol is voor Meryl Streep die als weduwe aan de slag gaat met een zaak over verzekeringsfraude. Dan ontdekt ze al snel dat twee advocaten in Panama het financiële systeem van de wereld uitbuiten. Andere rollen zijn voor Antonio Banderas, Gary Oldmand en David Schwimmer.

Dolemite is my Name – 25 oktober

Eddie Murphy is terug op het witte doek. De veelzijdige Amerikaan is tegenwoordig naast acteur ook stand-upcomedian. Met Dolemite is my Name zien we hem voor het eerst in langere tijd weer eens in een film. De film is gebaseerd op het leven van Rudy Ray Moore. Hij werd bekend door de blaxploitation-film Dolemite.

The King – 1 november

Geïnspireerd op Shakespeare’s Henry IV en Henry V mogen we vanaf 1 november op Netflix aan de slag met The King. Hierin draait het om de jonge prins Hal (Timothée Chalamet). Alhoewel hij nog piepjong is, moet hij de scepter gaan zwaaien in een loodzware periode waarin chaos en oorlog centraal staat. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn enige ‘vriend’ Falstaff.

Klaus – 15 november

Dit jaar mogen we in de Verenigde Staten ook één kerstfilm in de bioscoop verwachten. Het gaat om Klaus, een film waar lange tijd naar uitgekeken is. Afkomstig van de makers van Despicable Me draait het in deze geanimeerde kerstfilm om een jonge postbode die Kerstmis moet redden. J.K. Simmons, Rashida Jones, Joan Cusack en Jason Schwartzman zijn ingevlogen om de stemmen in te spreken.

Earthquake Bird – 15 november

De film Earthquake Bird is gebaseerd op de gelijknamige roman van Susanna Jones en speelt zich af in 1989 in Tokio. Het verhaal draait om Lucy Fly die verdacht wordt van moord als haar vriend Lily vermist raakt. Ondertussen zit ze in een driehoeksverhouding met Teiji. De hoofdrollen zijn voor Alicia Vikander, Riley Keough, Naoki Kobayashi en Jack Huston.

The Irishman – 27 november

De verwachtingen van The Irishman zijn torenhoog gespannen. Met Martin Scorsese aan het roer en hoofdrollen voor Robert De Niro en Al Pacino kunnen we niet wachten totdat deze film op 27 november op Netflix verschijnt. In de film krijgen we een kijkje door de ogen van oorlogsveteraan Frank Sheeran, tegenwoordig meer bezig als hosselaar en huurmoordenaar. Gericht wordt op vermissingszaak van Jimmy Hoff. De film is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt.

Marriage Story – 6 december

In Marriage Story zijn de hoofdrollen voor Adam Driver en Scarlett Johansson. Zij spelen Charlie en Nicole, een op het eerste oog gelukkig stel met kinderen. De goede tijd tussen de twee is echter voorbij. Ze staan voor een scheidingsprocedure waarin belangrijke afspraken gemaakt moeten worden. Komen de twee er samen uit?

The Two Popes – 20 december

The Two Popes biedt een intiem inkijkje in een historisch keerpunt binnen de katholieke kerk. Normaal blijft een paus tenslotte aan tot zijn dood, maar dat veranderde toen Benedictus XVI in 2013 ervoor koos om af te treden. Het besluit zorgde ervoor dat er twee pausen kwamen. In deze film krijgen we een kijkje in de opvallende keuze. De hoofdrollen zijn voor Anthony Hopkins en Jonathan Pryce.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?