Laatste Nieuws

7 vragen voor Orange is the New Black seizoen 7

Orange is the New Black seizoen 6

Nu het zesde seizoen van Orange is the New Black erop zit, zijn we toch met een aantal vragen achtergebleven. Het einde van het zesde seizoen kende tenslotte wat losse eindjes, waarbij het nog maar de vraag is hoe dat verder moet. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van de vragen waar we mee achter zijn gebleven nu het zesde seizoen erop zit.

Orange is the New Black seizoen 6

Het zesde seizoen van Orange is the New Black vond voor het eerst plaats in een nieuwe omgeving. Natuurlijk was nog steeds een gevangenis de plek waar alles gebeurde, maar het ging niet langer om het oude Litchfield zoals we dat de laatste jaren leerde kennen. Na een opstand werden de gevangenen afgevoerd naar een nieuwe gevangenis, waar de verschillende blokken tegen elkaar werden opgezet. Dat leverde in de seizoensfinale een verrassende ontknoping op. Toch bleven zoveel vragen onbeantwoord, hopelijk krijgen we daar in het reeds aangekondigde zevende seizoen antwoord op.

1. Wat wordt de rol van Piper in seizoen 7?

De tijd voor Piper Chapman in de gevangenis zit erop. Althans, in ieder geval voor nu. In de seizoensfinale van Orange is the New Black zagen we hoe Piper vervroegd werd vrijgelaten en hoe ze zelfs bij haar vertrek al enigszins leek op te kijken naar haar terugkeer in de gewone wereld. Het is de vraag wat haar rol nu wordt in de serie nu ze is vrijgelaten en of ze er ook echt in slaagt om uit de gevangenis te blijven. Mogelijk gaan we zien hoe Piper nu voor haar plekje moet strijden buiten de gevangenis.

Zelf leek Taylor Schilling, de actrice die al zes seizoenen in de huid kruipt van Piper Chapman, al enigszins rekening te houden met een definitief afscheid. “Het is zeker het einde van een tijdperk. De serie is zo’n belangrijk hoofdstuk in mijn leven geweest, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Ik ben zo dankbaar dat ik Piper heb mogen vertolken, maar ik ben ook klaar om haar te laten gaan”, zo vertelde ze vlak na de release van seizoen 6. Wat dat precies inhoudt, is nog maar de vraag.

2. Wat gaat Taystee doen na het oordeel van de jury?

Het zesde seizoen was moeilijk om aan te zien voor iedereen die Taystee een warm hart toedraagt. Door valse verklaringen van onder meer haar vrienden en een corrupt systeem verloopt het zesde seizoen dramatisch voor Taystee. Zowel Cindy als Suzanne komen met een valse verklaring, waarna Taystee wordt beschuldigd voor de moord op Piscatella. Het is natuurlijk de vraag of Taystee zich daarbij neerlegt en of haar vrienden eventueel nog met een aanpassing van hun verklaring komen.

3. Zien we Blanca en Sophia nog terug in seizoen 7?

Net als Piper Chapman dacht ook Blanca dat ze vervroegd vrijgelaten zou worden. Haar vriend stond dan ook buiten al klaar om haar eindelijk op te halen, totdat er iets totaal onverwachts gebeurde. Blanca werd namelijk direct afgevoerd voor deportatie. Een andere inmate die vervroegde vrijlating kreeg, was Sophia omdat ze Taystee beschuldigde. De grote vraag is nu of we Blanca en Sophia ooit nog terug zien. Mogelijk zien we Blanca nog terug in het immigratiecentrum.

4. Overleeft Carol de ruzie met Barb?

Een van de dingen die niet helemaal duidelijk werd in de slotfinale, is hoe het nu is afgelopen met Carol en Barb. We lijken wel zeker te kunnen zeggen dat Barb de ruzie met haar zus Carol niet heeft overleefd, maar de grote vraag is natuurlijk hoe het ervoor staat met Carol. Alhoewel het ernaar uitzag dat ook zij de ruzie niet zou overleven, zou Orange is the New Black ook niet dezelfde serie zijn als iets toch net iets anders loopt dan het er op het eerste oog uitzag.

Carol barb OITNB

5. Hoe gaat het nu verder met Morello?

De seizoensfinale toonde ook direct een moment waar we het hele seizoen op hebben gewacht: Lorna Morello beviel van haar kindje. De grote vraag is nu natuurlijk hoe het verder moet met Morello nu zal blijken dat ze niet veel tijd kan doorbrengen met het kindje en het kindje snel naar haar man Vinnie gaat. Het zou maar zo kunnen dat de afstand tussen haar en haar baby voor grote problemen zorgt in de gevangenis.

6. Is het gevaar nu geweken in Litchfield Max?

Uit het zesde seizoen bleek ook direct dat zeker niet alle oude bewoners van Litchfield er goed voor stonden in de nieuwe gevangenis. Vooral Freida bleek in het verleden al veel vijanden gemaakt te hebben. Zo had ze het onder meer aan de stok met Barb en Carol en besloot nu wederom een vijand erbij te maken door Red vals te beschuldigen. De vraag is of voor haar het gevaar geweken is nu Barb en Carol uitgeschakeld lijken te zijn. Ook is het de vraag of Nicky en Alex nu veilig zijn. Veel zal afhankelijk zijn van wie de nieuwe top dog wordt in de C-block en D-block.

7. Is er nog toekomst voor Joe Caputo in OITNB seizoen 7?

Joe Caputo heeft het zichzelf weer allesbehalve makkelijk gemaakt in het zesde seizoen van Orange is the New Black. Alles wees erop dat hij zou verhuizen naar een andere plek voor een nieuwe gevangenis, maar hij kon Taystee niet achter laten. De voormalig directeur van Litchfield besloot dan ook te vechten voor haar rechten. Alhoewel dat Taystee niet vrij heeft kunnen pleiten, heeft hij wel de harten gestolen van veel kijkers. Het is nu alleen wel de vraag of er nog toekomst is voor Joe Caputo in OITNB.