Laatste Nieuws

24 Oscar-nominaties voor Netflix

Netflix heeft goede zaken gedaan tijdens de Oscar-nominaties. De streamingdienst kon rekenen op liefst 24 nominaties. Daarbij zijn onder meer nominaties voor The Irishman, Marriage Story, The Two Popes en Klaus.

Beste films

Twee Netflix-films zijn genomineerd voor de hoofdprijs van beste film. Het gaat om The Irishman en Marriage Story. Daarnaast zijn de films ook genomineerd voor individuele prijzen. Zo kan Marriage Story ook een Oscar pakken in de categorieën beste acteur (Adam Driver), beste actrice (Scarlett Johansson) en beste vrouwelijke bijrol (Laura Dern).

In de categorie voor beste acteur krijgt Driver concurrentie van Jonathan Pryce uit The Two Popes. In de categorie beste mannelijke bijrol gaat het onder meer tussen Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino en Joe Pesci (beiden The Irishman). Martin Scorsese van The Irishman maakt kans om de beste regisseur te worden.

Meer nominaties

Ook op het gebied van documentaires en animatiefilms maakt Netflix kans op een prijs. Klaus heeft de nominatie voor beste animatiefilm te pakken, terwijl in de categorie documentaires gestreden wordt door American Factory en The Edge of Democracy. Wat betreft korte documentaires maakt Life Overtakes Me kans.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?