One To Watch

One To Watch: Een heel onplezierige serie

A Series of Unfortunate Events Netflix

In de rubriek One To Watch tippen we altijd film of series die binnenkort op Netflix staan, maar A Series of Unfortunate Events is een serie die je eigenlijk helemaal niet moet willen kijken. Althans, dat laat de streamingdienst in de communicatie over deze reeks weten. A Series of Unfortunate Events is namelijk de serie die gebaseerd is op de wereldberoemde boeken van schrijver Lemony Snicket.

Iedere week worden er nieuwe films en series aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daar zit eigenlijk altijd minimaal één titel tussen die wel heel bijzonder is. Dit kan een film of serie zijn die gelanceerd wordt op Netflix, of een nieuw seizoen van een bepaalde serie, waarvan wij denken dat je dat echt niet mag missen. Daarom lichten wij die titel uit in deze rubriek, met wat extra achtergrond informatie. Dan is het verder aan jou om te bepalen of het daadwerkelijk iets voor jou is :).

A Series of Unfortunate Events

Natuurlijk heeft die aparte manier van communicatie door Netflix alles te maken met de serie en de boeken van Snicket. Zijn verhalen werden wereldberoemd en vonden gretig aftrek. Toch bleef hij in zijn boeken zogenaamd volhouden dat wie een ontspannend boek wilde, beter voor iets anders kon kiezen. A Series of Unfortunate Events staat namelijk bol van de onplezierige momenten, maar dan wel allemaal op humoristische wijze. De boeken waren een succes en in 2004 verscheen er al een film over de boekenreeks van Snicket. Hierin speelde Jim Carrey de hoofdrol en dat was een succes. Netflix besloot A Series of Unfortunate Series te gieten in een serie en alles duidt er op dat de streamingdienst hier mee gaat scoren.

Maar, waar gaat A Series of Unfortunate Events dan over? De serie draait om drie weeskinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire. Zij zijn wees geworden na de onfortuinlijke dood van hun ouders. Door een ongelukkige misser worden de kindertjes onder toezicht van Graaf Olaf geplaatst. Hij heeft enkel op de erfenis van Violet, Klaus en Sunny voorzien. Zijn snode plannen worden de kinderen uiteindelijk duidelijk en dus proberen zij die plannen te verijdelen. Olaf duikt steeds in vermommingen op, om toch bij het geld te komen. Ondertussen wordt Violet, Klaus en Sunny steeds meer duidelijk over de mysterieuze dood van hun ouders. A Series of Unfortunate Events is vanaf vrijdag 13 januari op Netflix te zien.

Krijg je onze nieuwsbrief al?
Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?